onsdag 6 november 2013

Förbereda sig för vintern och summera året

 
 
Jag och Teo är i full gång med att förbereda oss för vintern. Vi städar växthuset, slänger och sopar. Fixar med de växter som ska sparas för kommande säsonger. Det är bland annat pelargoner, paprikor och chilisar.
 
 
Mina fina Doftpelargoner som får så fin höstfärg. Nu vattnar jag bara pytte lite och ger ingen näring alls förrän det är dags att vakna till liv igen i vår. Vissa klipper på hösten men jag gör ingenting och det brukar bli bäst. De pelargoner som jag haft ute under sommaren vinterförvarar jag svalt och de pelargoner som jag haft inomhus får fortsätta stå inne i vanlig rumstemperatur. När det sen blir februari mars planterar jag om och tar sticklingar. Sticklingarna sticker jag bara rakt ner i jord och ser till att de rotar sig där. Sätter man dem i vatten först tycker jag att rötterna blir lite väl veka och går av när man sen trycker ner dem i jorden.
Men vet ni det tror jag är en smaksak. Precis som pelargoner ju är.
 
 
 Så här såg mina djungelgurkor ut när jag skulle slänga dem. Självklart måste jag då se om denna knöliga rot kan överleva till nästa år och då skjuta i höjden igen. Värt att testa eller hur?
 
 
 
Årets inköp. Jag är inte mycket för specialverktyg men oj vad bra denna löksättare var. Dessutom köpt på rea för tjugo kronor! Nu gick den där trista lökplanteringen i ett huj.
Vitlök, tulpaner, allium, krokusar och lite annat smått och gott.
Detta året har jag till och med skrivit ner var och
 vilka lökar jag satt.
Det ni!
 
 
En liten luftlök som jag fått av trädgårdsmästarkompis Anneli, ska bli spännande att se om den tar sig. Har fått en liten ogräsvarning på den så det ska nog gå.
 
 
 
Måste bara visa min stiliga solros som klarade Simone med bravur.
 
 
Värre gick den för kålen, men den klarar sig nog även liggande.
Ha en skön vecka och passa på att vara ute och tanka lite ljus för snart är det riktigt mörk och kallt.
Ellan
 


1 kommentar:

Unknown sa...

Hur gick det med övervintringen av djungelgurkan?