onsdag 23 april 2014

Vårstress

 
Samma visa varje år. Intentionen är den att jag ska njuta in våren. Titta på lövsprickningen, överraskas av alla vårblommor, gå i skogen och bara vara. Varför blir det inte så då? Jo för min hjärna svämmar över av alla möjliga och omöjliga planer. Hela vintern har den planerat både aktivt och så där lite i bakgrunden.
Här ska göras stordåd, nya rabatter, fantastiska planteringar, goda grönsaker och allt annat som bara finns i min vildaste fantasi. Varför då egentligen, det blir ju bra ändå. Jag har en trädgård som jag älskar att vara i och som är perfekt för min familj och mig. Fast jag tror egentligen det grundar sig i kärleken till växter och allt som de ger. Att bara få hålla på och pilla och dona. Så jag tänker lägga stressen på hyllan och bara köra på med det jag tycker är roligt och bara njuta.
 
 

Som till exempel min varmbänk. Vilken otroligt rolig "uppfinning". Ligga där med näsan i myllan iförd vinterkläder och pilla ner frön som strax kommer upp och ger sådana här godsaker. Långt innan du hittar det i affären.
 
 
Jag ska också njuta av allt som självsått sig. Som mina små penséer som jag inte ens kom ihåg att jag hade haft i kruka just här.
 
 
 Självklart ska jag också se var alla vårlökarna faktiskt hamnade och glädjas åt en så här lyckad kombination. Ser faktisk ändå bättre ut i verkligheten. Jag och kameran är inte riktiga kompisar.
Annars är kanske inte just blått och gult en given kombination men ibland blir det bra.
 
 
Okej, nu får vi se om jag kan lägga alla planeringar, måsten, deklarationer, kalas osv, osv på hyllan ett tag och ta mina torra pollenögon och gå ut och lägga mig på gräset och titta på våra nyutslagna björkar och bara NJUTA.
(får väl se hur det går)

1 kommentar:

Millas Trädgård sa...

Ska man njuta också??! Ha, ha bara skojja! I helgen har jag njutit av min trädgård. Sått, fixat damm, planterat perenner och rosor (ja, och en och annan klematis förstås...)och städat lusthuset. Tänk vad man hinner med när gubben är bortrest... I lördags skulle grannen ha fest (hela trädgården full med folk)och då kändes det lite konstigt att springa runt med vattenslangen när de var så finklädda. Annars kunde jag gått där och pulat hela kvällen. Nu fick jag istället sätta mig på rumpan och njuta, utan kliande ögon gudskelov!
Och du, varmbänk! De ska du få hjälpa mig med nästa år. Super bra ju!
Kramisar Milla