onsdag 4 juni 2014

Trädgårdsrundan
 Så var det snart dags. Trädgården ska "invaderas" av trädgårdsälskare. Så roligt att få prata trädgård i tre hela dagar. Kan det bli bättre?
 Nu hoppas jag ju bara på bra trädgårdsrundeväder. Alltså lagom varmt, inget regn, ingen blåst och så lite sol på det. Går det att ordna tro?


Till min stora sorg har min fina Finlandsros blomma över och ser så där otroligt risig och trött ut som bara en överblommad buskros kan göra. Den ser liksom ut som om den skäms. Fast i år så ska jag prova ett tips som min trädgårdskompis Anneli gav mig, att klippa av alla blommor med häcksax för då blommar den igen. Helt klart värt att prova.

Men det finns ju mycket annat fint som blommar.
Som mina aklejor till exempel


Här är en ny favorit. Tyvärr vet jag inte vad sorten heter, men det kan jag kanske få svar på på rundan.


Lite aliumbollar är ju alltid trevligt tillsammans med lite anagramsbräcka och lite invasiv ormrot.


Med lite tur hinner mina pioner slå ut och det är ju alltid något att vara glad över. Kort och intensivt står de där och glänser som bara pioner kan glänsa.

I grönsakslandet frodas det också speciellt salladen. 

Så se nu till att ge er ut och inspireras av alla fantastiska trädgårdar som Nord Västra Skåne erbjuder.
I år finns det dessutom en app som man kan ladda ner, verkligen smart.Sist en bild på en underbar trädgårdsinstallation från Malmö Garden Show. Precis ett sånt bord vill jag ha. Ska bara lägga fram det lite snyggt först.

Inga kommentarer: