torsdag 29 augusti 2013

Bloggande

 
 

Bloggande!


Det här med att blogga var ju inte så lätt. Jo att komma på nåt att skriva är ju inte så svårt men att sen få det snyggt på skärmen var ju en annan sak. Nåja, ni får stå ut med att det blir lite ändringar fram och tillbaka tills jag är nöjd.
Det är okej va?

 
 
Just nu så skördar jag för fullt.
Jag har gjort mina första syrningar. Eller rättare sagt de första som lyckades. För uj uj vad noga det är med hygienen inga små smutsiga fingrar eller burkkanter. Men nu står de och tronar i kylskåpet - burkar med morötter och med bönor.
 

 
 
Roligt att hitta ett sätt att ta om hand bönor på. Jag har väldigt svårt för smaken av förvälda bönor som man plockar upp sladdriga från frysen. Då kan jag hellre strunta i bönorna på vintern och bara äta dem på sommaren.
Fast nu blev det ju ändring på det.
Morötterna blev också goda men all färg från de lila morötterna släppte så allt blev samma rödoranga färg.
 
 
 
 
 
Löken är också upplockad och hängd på tork. I år har jag odlat gul lök, rödlök och silverlök. Jag sår alltid lök från frö, jag tycker att jag får bättre resultat även om det kan vara pilligare.
 
 
 
Jag satt även vitlök förra hösten men det vill jag helst glömma som ni kanske förstår
 
Ha en skön dag
Ellan

1 kommentar:

Millas Trädgård sa...

Ser ju jätte bra ut det här! Lite pillande och trixande är det allt men man lär sig efter hand. Lycka till och välkommen in i bloggens värld!
Kram
Milla